Προορισμοί

Παραλία Φαλάσαρνα

Η Φαλάσαρνα είναι γνωστή ως μία από τις πιο διάσημες και βραβευμένες παραλίες στην Ελλάδα. Στα αρχαία χρόνια υπήρξε ένα πολύ σημαντικό αρχαίο λιμάνι της δυτικής Κρήτης με μια πολύ πλούσια ιστορία. Η παραλία Φαλάσαρνα εκτείνεται σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από τη μία πλευρά στην άλλη και για πρακτικούς λόγους οι ντόπιοι το έχουν χωρίσει σε μικρότερες παραλίες, με ονόματα όπως  Μπουρούνι, Καλάμι, Αγ. Παναγίας κ.α. Η πιο διάσημη παραλία της Φαλάσαρνας ονομάζεται Παχιά Άμμος και είναι μια εξωτική, αμμώδης παραλία μήκους 1χλμ με κρυστάλλινα νερά και άμμο στις αποχρώσεις του λευκού και του ροζ. Η Φαλάσαρνα βρίσκεται περίπου 50χλμ δυτικά της πόλης των Χανίων και 19χλμ από την πόλη της Κισσάμου. Σε αυτή την καλά οργανωμένη παραλία μπορείτε να βρείτε πολλές ταβέρνες και ξενοδοχεία για τους επισκέπτες που θέλουν να μείνουν στην περιοχή και να την απολαύσουν ακόμα περισσότερο.

Μπάλος

Ο λιμνοθάλασσα του Μπάλου βρίσκεται στα νοτιοδυτικά των Χανίων, κοντά στην Κίσαμο, 55χλμ από την πόλη των Χανίων και 17χλμ από την Κίσσαμο. Η παραλία του Μπάλου έχει υπέροχη ροζ άμμο λόγω των χιλιάδων σπασμένων κοχυλιών και των γαλάζιων και τυρκουάζ νερών. Τα νερά της είναι ζεστά με έντονα γαλάζια και τυρκουάζ χρώματα που αποτελούν ένα ωραίο τοπίο εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς. Η ευκολότερη πρόσβαση στο Μπάλο είναι με βάρκα που μπορείτε να πάρετε από τον κόλπο της Κισσάμου και άλλα μέρη του νομού που διοργανώνουν καθημερινά εκδρομές. Αν θέλετε να πάτε εκεί οδικώς πρέπει να γνωρίζετε ότι το μεγαλύτερο τμήμα του δρόμου είναι δύσκολο με το τελευταίο χιλιόμετρο του να καλύπτεται μόνο με τα πόδια. Ωστόσο, με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να θαυμάσετε το θαυμάσιο πολυφωτογραφισμένο τοπίο.

Ελαφονήσι

Η παραλία του Ελαφονησίου είναι γνωστή για τα καταπληκτικά γαλαζοπράσινα νερά που αγκαλιάζονται από άμμο σε ροζ αποχρώσεις. Για αυτό το υπέροχο χρώμα ευθύνονται χιλιάδες σπασμένα κοχύλια που μετά την ολοκλήρωση του κύκλου ζωής τους,ωσυντρίβονται στην άμμο, συνθέτοντας αυτό το εκπληκτικό πολύχρωμο τοπίο. Το Ελαφονήσι βρίσκεται στη νοτιοδυτική γωνία της Κρήτης, 73χλμ από την πόλη των Χανίων και 40χλμ από την Κίσσαμο. Όταν φθάσετε στο Ελαφονήσι θα νιώσετε αμέσως το άγγιγμα της φύσης. Το Ελαφονήσι είναι ένας κορυφαίος προορισμός για αμέτρητους τουρίστες, ειδικά τον Αύγουστο. Αν ψάχνετε για ένα πιο ήσυχο και πιο ήσυχο σημείο, μπορείτε να αφήσετε την κεντρική παραλία πίσω σας και να πάτε προς το πανέμορφο νησί γεμάτο αμμόλοφους και πλούσια βιοποικιλότητα.

Κίσσαμος

Η Κίσσαμος η αλλιώς Καστέλι είναι μια μικρή ήσυχη πόλη 35χλμ από την πόλη των Χανίων. Βρίσκεται πολύ κοντά στις 3 πιο δημοφιλείς παραλίες της Κρήτης, τα Φαλάσαρνα, το Μπάλο και το Ελαφονήσι, καθιστώντας το έτσι την ιδανική τοποθεσία για κάποιον που επιθυμεί να τα επισκεφθεί όλα. Ο μεγάλος αριθμός τουριστών που φτάνει στο νομό κάθε καλοκαίρι δεν άλλαξε την πόλη της Κισσάμου, η οποία διατηρεί ακόμα το χαρακτηριστικό της παραδοσιακής κρητικής φιλοξενίας. Στη Κίσαμο και τα γύρω χωριά δεν θα βρείτε «τουριστικό φαγητό» ούτε αφιλόξενους ανθρώπους. Θα βρείτε οικογενειακές επιχειρήσεις και ανθρώπους που σέβονται και αγαπούν όσους τους επισκέπτονται και τους συμπεριφέρονται σαν γείτονες.

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.